مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی؟ راهنمای جامع

educational immigration or work immigration

در دنیای امروز مهاجرت به مسئله‌ای مهم و حیاتی در زندگی انسان‌ها تبدیل شده است که به نوعی تمامی ابعاد زندگی آنها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. بیشتر افرادی که با این مسئله روبرو هستند از راه‌های مختلف کاری، تحصیلی، سرمایه‌گذاری، ازدواج و … به دنبال بهترین و مناسب‌ترین روش برای مهاجرت می‌گردند. اما یکی از سوالات رایج این است که است که مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی؟ شایان ذکر است که در میان رایج‌ترین روش‌های مهاجرتی، مهاجرت تحصیلی آسانترین و سریعترین راه و مهاجرت کاری نیز از جمله موثرترین روش‌های مهاجرت به حساب می‌آیند که هر کدام از آنها برای تحقق نیازمند معیارهای اولیه هستند. در این مقاله به ابعاد مختلف مهاجرت تحصیلی، کاری و شرایط آنها می‌پردازیم تا بتوانیم در این مسیر برای انتخاب بهترین راه‎‌ در کنار شما باشیم.

مهاجرت تحصیلی

همانطور که می‌دانیم در سالهای گذشته مهاجرت از طریق تحصیل با توجه به کیفیت بالای سیستم آموزشی، بسیاری از کشورها را به مقصد اصلی دانشجویان تبدیل کرده است، به علاوه اینکه به دلیل آسانی و همچنین درصد قبولی و اخذ ویزا بالا در این روش، مهاجرت تحصیلی یکی از روش‌هایی است که بسیاری از افراد آن را انتخاب می‌کنند.

در مهاجرت تحصیلی، دانشجویان امکان اقامت موقت و تحصیل در کشور مقصد را دارند و سپس با توجه به قوانین آن کشور، قدم‌های بعدی را برای تبدیل اقامت خود به اقامتی دائم برمی‌دارند.

 

شرایط مهاجرت تحصیلی

فارغ از مزایای مهاجرت تحصیلی یا مهاجرت کاری، شرایط مهاجرت تحصیلی با توجه به مقطع و همچنین قوانین کشور مورد نظر شما متفاوت خواهد بود. یکی از علت‌های اصلی انتخاب مهاجرت تحصیلی پرداخت بورسیه تحصیلی یا همان کمک هزینه‌های تحصیل توسط دانشگاه یا کشور مقصد به دانشجویان است که مقدار و نحوه پرداخت آن نیز با توجه به شرایط دانشجو و دانشگاه متفاوت خواهد بود اما به طور کلی همین مسئله دغدغه اصلی افراد در مهاجرت را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد.برای مثال جهت رسیدن به کانادا ویزای ICT کانادا یکی از راه های رایج مهاجرت به این کشور است.

شرایط اصلی مهاجرت تحصیلی به شرح زیر است:

  • مدارک لازم: اولین و مهمترین قدم در روند اخذ ویزا تحصیلی، تهیه و تدارک الزامات از جمله: آخرین مدرک تحصیلی، نمره قابل قبول در یکی از آزمون‌های زبان بخصوص آزمون IELTS، رزومه، انگیزه‌نامه و …دانشگاه مقصد شماست.
  • تمکن مالی: همانطور که بالاتر مطرح کردیم در صورتی‌که نتوانید توسط دانشگاه‌ مقصد کمک هزینه تحصیلی دریافت کنید، موظف به ارائه تمکن مالی برای گذراندن هزینه‌های تحصیل و زندگی در کشور مورد نظر هستید.

در صورت داشتن حداقل شرایط لازم و پذیرش از دانشگاه مورد نظر سپس اخذ ویزا تحصیلی شما با احتمال بسیار زیادی با موفقیت روبرو خواهد بود. با توجه به سوابق سال‌های گذشته، احتمال ریجکتی ویزا تحصیلی بسیار کم است چرا که قانع کردن افسر مهاجرت در پروسه ویزا تحصیلی آسانتر از باقی ویزاها است.

شما به راحتی می‌توانید از طریق تحصیل مهاجرت کنید و پس از پایان دوره تحصیلی با تبدیل ویزا به ویزا کاری، اقامت خود را تمدید کنید.

 

مدارک لازم ویزا تحصیلی

  • آخرین مدرک تحصیلی
  • مدارک شناسایی
  • ریزنمرات
  • مدرک زبان
  • رزومه تحصیلی
  • انگیزه‌نامه
  • توصیه‌نامه
  • گواهی تمکن مالی

مهاجرت کاری

در پاسخ به این سوال که مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی می‌توان روی مهاجرت کاری نیز حساب ویژه‌ای باز کرد. یکی از روش‌های ارزان و در عین حال تضمین شده، مهاجرت از طریق اخذ ویزا کاری کشور مقصد است که امکان دست‌یابی به شغلی حرفه‌ای و متناسب با سابقه کاری و تحصیلی شما را به همراه امکانات لازم از جمله بیمه، حقوق دریافتی مکفی بدون ارائه هیچگونه تمکن مالی  فراهم می‌کند. اقامت از طریق اخذ ویزا کاری در ابتدا موقت است اما با توجه به شرایط و قوانین کشور مقصد بعد از دو الی سه سال زندگی و فعالیت در آنجا امکان تبدیل آن به اقامت دائم و سپس اخذ شهروندی کشور مقصد برای شما فراهم می‌شود.  لازم به ذکر است مدت زمان روند اخذ ویزا کاری تقریبا نامشخص و طولانی‌ تر از ویزا تحصیلی است. برای مثال با دریافت ویزای ۱۸۸ استرالیا می توان به این کشور مهاجرت کرد.

 

شرایط مهاجرت کاری

  • ویزا کاری از طریق جاب آفر: در این روش بر اساس سوابق و رزومه کاری شما، دعوتنامه‌ای معتبر از جانب کارفرما در کشور مقصد دریافت می‌کنید و سپس بعد از آن می‌توانید برای اخذ ویزا کاری اقدام کنید.
  • ویزا کاری بدون جاب آفر: بهتر است این روش را با طرح مثالی توضیح دهیم، کشوراسترالیا برای اخذ نیرو کار برنامه‌های مشخصی در نظر دارد که با توجه به سیستم امتیازبندی مقرر شده توسط دولت استرالیا هر نیروی کار فنی و ماهر پس از اخذ حداقل ۶۵ امتیاز لازم می‌تواند از طریق اخذ ویزا اسکیل ورکر یا همان ویزا مهارتی به کشور استرالیا مهاجرت کند و اقامت آنجا را دریافت کند. جهت یافتن شهر برتر استرالیا برای زندگی می توانید به سایت اداره مهاجرت این کشور سر بزنید.

مدارک مورد نیاز ویزا کاری

  • مدرک تحصیلی مرتبط با سابقه کار
  • رزومه کاری
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • سابقه کار
  • ارائه مدرک زبان در صورت لزوم
  • حداقل سن مورد نیاز
  • تمکن مالی با توجه به کشور مقصد

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به مزایا و نوع مهاجرت تحصیلی یا مهاجرت کاری بپردازیم و ویزای تحصیلی و کاری را براساس شرایط و مدارک مورد نیاز آنها با یکدیگر مقایسه کنیم و اطلاعات اولیه مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهیم. با توجه به تمامی نکات ذکر شده، شما کدام روش را برای مهاجرت خود مناسب‌تر می‌دانید؟

برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه‌های ارتباطی با کارشناسان پلی‌نو ارتباط بگیرید.

امتیاز این مقاله: ۴/۵

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *